Burada yaşarken yiyecek pek fazla bir şey bulamadığım için kendi bildiğim ve bana yapması kolay gelen yemekleri kendim yapıp yiyorum. Köfte de bunlardan bir tanesi. Şimdiye kadar yaptığım yemekler arasında mercimek çorbası, musakka, kuru fasulye, nohut, nohutlu pilav ve benzeri yemekler. Dünyanın en ünlü mutfağının bulunduğu bir ülkedeyim. Kendime yiyecek doğru dürüst bir yemek daha bulamadım. Öyle sanıldığı ve söylendiği kadar en ünlü mutfak
falan değil. Çorba yok denecek kadar az. Hatta kuru fasulye ya da nohut yemeğine bile çorba diyorlar ki, italyanlar tarafından çorba pek sevilmiyor. Zaten çorbaları da yok. Sulu yemek türlü yemekleri de yok. Henüz görebilmiş değilim. Yedikleri makarna ve pizza. Daha önce misafir olduğum yemekte önüme ilk gelen makarnaydı. Sonrasında et yemeği geldi. O da haşlanmış et olarak. Daha sonrasında hiç bir yemekte doğru dürüst bir şey yiyemedim. Yani kendim yapıp kendim yeme olayı devam ediyor. Dünyanın en ünlü mutfağı. Bu tamlama uygun olabilir ün bakımından. Çeşit olarak ya da farklı tat olarak Türkiye'de ki ancak bir şehir mutfağıyla yarışabilir.
Neyse konumuz İtalyan köftesiydi. Şu an'a kadar İtalyanların köfte yaptığını göremedim. Köfte'nin İtalyanca karşılığı Polpette. Bir eve misafir olursanız ve şansınız varsa belki bir ihtimal Polpette'nin tadına bakma imkanı bulabilirsiniz. Ben bir Polpetteci bulayım ya da bir Resturant'a gideyim de Polpette yiyeyim derseniz, orayı bulma ihtimaliniz bir eve misafir olma ve Polpette'yi o misafirlikte tatma imkanıyla paralel bir şanstır. Yok denecek kadar az. Öyle Tv'ler de gösterildiği gibi her yerde yenen bir şey değil. Çok lüks lokantalarda yada bir şehir de bir iki resturant'ta bulunuyor o yemekler. Dolayısıyla benim Polpette'yi yani köfteyi tatma imkanım henüz olmadı. Ben de kendi bildiğim yoldan bana göre basit ve kolay olan Türk köftesi yapıyorum. Gayette güzel oluyor içine karabiber ve kırmızı pul pi biber koyunca.
Bilmeyenler için ya da farklı bir yoldur benim ki bilmiyorum, yaptığım köftenin size tarifini yazayım. Eğer olurda yurtdışına çıkarsanız yapması kolay olur.
250 gr. kıyma ,
2-3 dilim bayat ekmek içi,
1 adet soğan,
1 adet yumurta,
2 çay kaşığı tuz,
istediğiniz kadar da kırmızıbiber, karabiber, köfte harcı, kekik, isterseniz maydanoz da koyarsınız.
Burada köfte harcı bulunmadığı için koyamıyorum. 250 gramlık kıyma ve eklenecek malzemeden 12-13 adet köfte çıkarabildiğim ve bana yettiği için siz isterseniz kıymanın oranını çoğaltabilirsiniz. Kıymayı geniş bir tabağa koyun. Elinize rendeyi alıp soyulmuş ve yıkanmış soğanı rendeden geçirin. Daha sonra da bayat ekmek içlerini ufalayıp kıymanın üzerine serpin. Son olarak da baharat ve tuzu ekledikten sonra üzerine bir yumurta kırın. Ve elinizle bütün malzemeleri iç içe geçecek şekilde yoğurun. 4-5 dakikalık yoğurmadan sonra karıştırılmış kıymadan parça parça koparıp elinizle şekil verirsiniz. Hepsine şekil verdikten sonra 1 - 2 saat kadar bekletin. Daha sonra da ister ızgara da ya da mangalda, yahutta tava'da yağda kızartın. Yapılışı bana çok kolay geliyor. Siz de bir kaç denemeden sonra en kötü ihtimalle güzel bir köfte yapabilirsiniz.
Aşağıda bu akşam yaptığım köftelerin resimleri var. Bu sefer yumurta yerine yağ koydum biraz. Tad olarak bana yine aynı gibi geldi. Ve köfteleri dediğim gibi de 1 - 2 saat bekletmeden hemen kızarttım ve yedim. Şuan aşağıda baktığınız köfteler yok. Çünkü Bitti. Yedim.
6 Nisan 2014 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
İtalya
Akp
Bilim Kurgu
Ece Temelkuran
Kürtçe
Deniz Feneri
Nostradamus ve Türkiye'nin Geleceği
İtalyan Yemekleri
İtalyanlar
'Ben Atatürkçü Değilim' Murat Menteş
15 Şubat Yaklaşırken
21 Mart Nevros
22 Nisan
A. Snurov kimdir ?
Abdullah Öcalan
Akil Adamlar
Ali Rıza Demircan
Ana Dilde Savunma Hakkı
Arabesk
Aydınlık'ta iki isim değişti
Aylin Tekiner ve Heykel
Belge yayınları
Birsen Tezer ve yeni dönem pop şarkıları
Bulut Atlası
Bülent Arınç
Caner Taslaman
Cemaat
Cemіl İрekçi
Cumhuriyet Gazetesi
Cеm Mumcu
DSIP ve Marksist.org'un Emperyalizm ile İmtihanı
Doğru Namaz'ın yolu Doğru Seks'ten geçer
Ece Temelkuran ve Pizza
Elest Yayınevi
Elif Çakır
Elif Şafak
Ermeni Soykırımı
Esra Elönü Nedir
Ferec Kürtçe Heavy Metal
Filistin
Filistin 194. Ülke
Hanifi Kayıkçı
Hobbit ve Felsefe
J. J. Abrams
Jared Diamond
Kamil Sönmez
Kokain
Korku Filmleri
Madonna
Makarna
Mehmet Ali Birand
Milliyetçilik
Napoli
Nihal Bengisu
Pelin Batu
Pink Floyd
Pizza
Pkk
Progressive rock
Ragıp Zarakolu
Rock
Roger Waters
Satanist
Selahaddin Eyyubi
Selis Yayınları
Sessiz Tepe
Sibel Üresin
Sivas Katlliamı
Star Trek
Sucuk
Sırrı Sakık
Taciz
Taciz ve Tecavüz
Tecavüz
Tüfek Mikrop ve Çelik
Türkiye'de Progressive Rock
İbo Mahir ve Deniz
İbrahim Kaypakkaya Kimdi
İlhan İrem Vardı Noldu O'na
İngiltere ‘Kürt Soykırımı’nı tanıdı
İsrail
İtalyan Kahvesi
İtalyanca
İtalyanlar 1. Bölüm
İtalyanları Türklere Bakışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.